• Novinky

            • OZNAM Z JEDÁLNE

            • Prosím všetkých, aby stravu za mesiac december uhradili do 15.12 (do tohto štvrtku) kvôli uzávierke.

              Vedúca jedálne

            • Charitatívna zbierka 2022

            •  „My nepracujeme podľa máp, riadime sa srdcami ľudí,

              ktorí nás na tomto svete potrebujú.“
              Matka Tereza

               

              Opäť radosť a neskrývané nadšenie z nezištnej pomoci ľudí ľuďom v našom meste Turzovka. A nie je to tak po prvýkrát. Len prednedávnom mnohí prispeli nákupom na charitu v rámci potravinovej zbierky. Z tohto dôvodu je naozaj obdivuhodné, že sa i na Mikuláša zapojili do našej charitatívnej zbierky, ktorú organizujeme dlhé roky.

              Charita a pomoc ľuďom však nefunguje bez existencie anjelov. Anjelov v podobe skvelých rodičov, starých rodičov, detí. A že ich teda medzi sebou máme veľa! Tí s láskou pripravili mikulášske balíčky pre deti, ďalší nakúpili kilá potravín, litre olejov, mydiel, šampónov... Uf, bolo toho neSKUTOČNE veľa a adresátmi boli nielen rodiny s deťmi, ale i dôchodcovia, ľudia žijúci osamote.

              Za nezištnú pomoc boli títo anjeli sprostredkovane odmenení prítomnosťou pracovníkov turzovskej charity na stretnutí s rímskokatolíckym diecéznym biskupom Žilinskej diecézy a prezidentom Slovenskej katolíckej charity Tomášom Galisom, ktorý deň pred Mikulášom svätou omšou a stretnutím s poslami charity z jednotlivých farností poďakoval za tieto žijúce dobré srdcia.

              I my teda vyslovujeme všetkým úprimné ĎAKUJEM!    

               Zamestnanci Spojenej školy Juraja Turza a Mikuláš

            • MIKULÁŠ V SPOJENEJ ŠKOLE

            • Včera 6. decembra navštívil Mikuláš aj naše mesto. Najskôr potešil deti v Materskej škole, potom sa stretol so žiakmi základnej školy v kinosále a podvečer prišiel aj na diskotéku. Bol to deň plný prekvapení a zážitkov.

            • Pietna spomienka na Rudolfa Jašíka

            • Každý rok si 2. decembra pripomíname  Rudolfa Jašíka v deň jeho narodenín. Pietna spomienka na tohto spisovateľa sa konala pred Domom kultúry v Turzovke.

              Program začala spomienkou na nášho rodáka zástupkyňa primátora pani doktorka Viera Belková. S prednesom úryvku z Jašíkovej tvorby  vystúpila Liliána Vaňková. Spomienky sa zúčastnili aj zástupcovia Kysuckého kultúrneho strediska z Čadce a žiaci našej školy.

              Pietny akt bol ukončený položením venca k Pamätnej tabuli Rudolfa Jašíka.

              Mgr. Ján Michalisko

            • Je to vo hviezdach?

            • V pondelok 28. novembra 2022 si žiaci 3. a 4. ročníkov zážitkovou formou zopakovali učivo o vesmíre. Pracovníci Krajskej hvezdárne v Žiline prijali pozvanie a priniesli prenosné digitálne planetárium do našej telocvične. Atraktívnou a  modernou audiovizuálnou formou obohatili naše vyučovanie. Programom  bola jednoduchá orientácia na oblohe a zabavili sa pri príbehu tučniaka a polárneho medveďa v lietajúcej ponorke, ktorí objavovali záhadu polárnej noci. Pracovníci Krajskej hvezdárne v Žiline boli ochotní zodpovedať zvedavé otázky našich žiakov.

               

              Vyučujúce 3. a 4. ročníkov

            • Ďakujem za ...

            • Prichádzajú Vianoce, najkrajšie sviatky v roku. Míľovými krokmi sa blíži magický rok 2023. Zháňame darčeky, pečieme, zdobíme... Chceme, aby bolo všetko krásne, ligotavé, voňavé...

              Tak trochu však zabúdame, že Vianoce nesú v sebe aj hlboké duchovné posolstvo.

              A práve toto posolstvo dobra, pravdy a lásky sme sa rozhodli podporiť aj my vyjadrením vďačnosti. Poďakovanie, milé a úprimné slová vďaky, na ktoré často zabúdame, budú možno pre niekoho najväčším DAROM.

              Preto sme pre našu školu pripravili projekt ĎAKUJEM za...

              Stačí, aby ste na lístoček napísali niekomu odkaz s poďakovaním za niečo, čo vás potešilo, podporilo, čo vám pomohlo atď. Lístoček potom vhoďte /do 16. decembra/ do škatule.

              Prosíme, aby ste vaše poďakovania adresovali niekomu

              z našej školy, t. j. učiteľom, spolužiakom, upratovačkám, školníkom, úradníčkam, bufetárke, kuchárkam...Len preto, aby sme ich mohli včas doručiť /22. decembra/.

               

              Určite je mnoho ďalších, ktorým chcete svoju vďaku vyjadriť...

               

              Ďakujeme!

               

              P.S. Všetky informácie, lístočky i škatuľu nájdete na prízemí pavilónu A.

            • Keď sa voda sypala...

            • Prvý mrazivý slnečný decembrový deň bol ako stvorený na rozprávku. Preto beseda s regionálnou spisovateľkou Janou Belkovou zahriala pri srdci. Jana Belková je v mnohom výraznou a špecifickou autorkou poukazujúcou na romantickú a filozofickú tvár rozprávok. Jej príbehy sú výsledkom celoživotnej inšpirácie klasickými ľudovými rozprávkami a základnými mravnými ľudskými hodnotami. Našich piatakov a šiestakov okrem jej zaujímavého rozprávania zaujalo i to, že knihy si sama ilustruje. Mnohé z jej pôsobivých ilustrácií sme si mohli i pozrieť.

              Ďakujeme za filozofické inšpiratívno-rozprávkové dopoludnie!

              slovenčinári

               

            • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            • Dňa 10. novembra 2022 nás žiačka 9. A Liliána Vaňková reprezentovala na okresnom kole 15. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.

              Z celkového počtu osemnásť súťažiacich sa podarilo žiačke našej školy umiestniť na veľmi peknom druhom mieste. V porovnaní s prvým miestom v celkovom hodnotení stratila len jeden bod.

              Liliáne Vaňkovej ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a želáme veľa podobných úspechov aj v ďalšom štúdiu na strednej škole, keďže ide o žiačku deviateho ročníka. 

              Mgr. Ján Michalisko

               

            • VO VÍRE IMPROVIZÁCIE

            • Smršť emócií, kreativita, dynamika, smiech, zábava, pozitívne naladenie, fantázia, inšpirácia, slay J....

              To je len niekoľko „heštegov“ vystihujúcich divadelný a literárny workshop IMPROVIZUJ s bratislavskými hercami Lukášom Jurkom a Róbertom Máťušom, na ktorom si  presne mesiac pred Vianocami /24. novembra/ zaimprovizovali naši žiaci.

              Lukáš a Robo sú fantastickými spoločníkmi na ceste za improvizáciou, a preto sme im vďační za všetko, čo v nás prebudili, čo nám ukázali, čím nás inšpirovali.

              Ďakujeme nielen im, ale aj  Kysuckému kultúrnemu stredisku v Čadci, ktoré  v rámci projektu NAŠE KYSUCE 2022 len pre nás tento exkluzívny workshop zorganizovalo.

               

              PhDr. Eva Dodeková

    • Kontakty

      • Základná škola ako organizačná zložka Spojenej školy Juraja Turza
      • 041/4352502, 0918 881 756
      • Stred 305 Turzovka 02354 023 54 Turzovka Slovakia